пʼятницю, 22 червня 2012 р.

Очеретяний кіт. Співпраця із А. Секретарьовим у 2007 та 2008 рр.

Звичайно, співпраця з Анатолієм Секретарьовим почалася давно. Сам він каже що ще у 1993-му році познайомився спочатку із Романом Крілем, а потім і з іншими учасниками гурту.

Володимир Войчишин розповідає про роль Анатолія у творчості гурту:

«Є у нас учитель — Анатолій Секретарьов. Він вчить писати пісні і вірші, зокрема консультує нашого фронтмена Романа Кріля. Анатолій ненав'язливо пояснює, де добре, а де лажа... І з часом і досвідом продукт стає кращим і кращим. Думаю, що велика проблема багатьох гуртів в Україні в тому, що у них здебільшого немає когось над ними, професіонала, який оцінює і підказує. Це породжує те, що ми називаємо "зобом", тобто коли гурт стає популярним, з'являється завищена оцінка власної роботи. Отже, ми від Секретарьова отримуємо дуже цінну критику, поради, спрямування, які не дозволяють нам зупинятися в роботі».

За словами Володимира, активно грати разом із маестро гурт почав ще у 2003 році. Потроху визрівала ідея зробити з пісень Анатолія Михайловича альбом і протягом 2007-2008 років були зроблені записи його пісень різними складами очеретянців. Більшість цих пісень (якщо не всі вони) були виконані у аранжуванні Володимира. У своєму інтерв’ю він так розповів про цю роботу:

«...Це мої потуги зробити з пісень нашого вінницького літературного гуру Анатолія Секретарьова щось таке, щоби воно принаймні було записане і залишилось закарбованим для історії. Хоча Секретарьов зараз все це похиряв, сказавши що максимум 2-3 пісні може бути, а там цілих – 19!»

В цей самий час «Коти» продовжували творити і свої пісні. Матеріалу назбиралося на 2 альбоми – «10 років» та «Ранішні звуки», втім вони так і залишилися у статусі неофіційних (про ці альбоми – у окремих дописах).

Що ж стосується записів пісень Секретарьова, то звичайно вони вийшли досить різними і за жанром, і за характером виконання. Два записи – репетиційні і їх цінність принаймні у тому що вони дають змогу зазирнути за лаштунки творчої кухні виконавців.

Пісні наведені у алфавітному порядку. Треба зазначити, що декілька пісень у цьому списку виконані та записані вже після 2008 року, але вони наведені тут для повноти колекції.



Атмосфера (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Батько-шлях (А. Секретарьов, Пароми)
Весна (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Вечір і тополя (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Вільшанка (Очеретяний кіт)
Дивись (А. Секретарьов, В. Войчишин)
Зелена ліщина (Очеретяний кіт)
Зимний романс со звездой (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Королевская охота (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Куст жасмина (Очеретяний кіт)
Лядова (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Майор Кочкин (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Мессия в захолустье (Пароми)
Мой друг - алкоголик (Очеретяний кіт)
Одного вечора (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Паводок (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Після дощичка в четвер (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Час (за Томом Вейтсом) (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Человек стоит у дороги (Очеретяний кіт)
Човен (Очеретяний кіт)
Шлях на Літин (А. Секретарьов, Очеретяний кіт, Ю. Харченко)
Summertime (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)

Репетиційні записи
Жаркий полдень в Габоне (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)
Романс о бабочках (А. Секретарьов, Очеретяний кіт)

Немає коментарів:

Дописати коментар