четвер, 21 червня 2012 р.

Фільм "Проти сонця" (2004)

У 2004 році київський режисер Валентин Васянович зняв короткометражний фільм "Проти сонця", який у 2005 році отримав "Спеціальний приз журі" на престижному фестивалі короткометражних фільмів у Клермон-Феррані. В цьому ж році на кінофестивалі "Контакт" фільм став його переможцем.

В цій стрічці використані три пісні "Очеретяного кота" з альбому "Коломийки" ("Полонина", "Темна нічка", "Коровайчина"), а одним із композиторів був Костянтин Бушинський.

Київський дивак Тимофій Сауткін намагається втекти від буденності та сварливої дружини. Він опиняється на острові, де ліпить із глини ідеальну жінку. Проте спливає час - і чоловік повертається додому...

Валентин Васянович: "Герой фільму - Тимофій, мій давній знайомий, 26 років. Має проблеми з жінками. Він - брат оператора, з яким я робив фільм. Іван Сауткін - давній приятель і, відповідно, його брата Тимофія я теж знаю віддавна. Ми провели разом багато часу. Я взагалі вважаю, що треба знімати фільми про людей, яких добре знаєш, тільки тоді стрічка цікава. Тимофій - гончар. Давні українці вважали, що кожен гончар є чарівником, бо він володіє магією, підкоряє землю, вогонь. А Тимофій - шульга, а отже, обертає гончарний круг проти сонця." (Львівська газета, 03 лютого, 2005 року, № 20 (586))

Інтерв'ю з режисером фільму.





Режисер: Валентин Васянович
Оператор: Іван Сауткін
Сценарій: Валентин Васянович, Іван Сауткін
Композитор: Костянтин Бушинський, Олександр Кулаков
Виробництво: Укркінохроніка

Немає коментарів:

Дописати коментар