середу, 3 лютого 2010 р.

Сільський рок у Демидівці творив гурт "Очеретяний кіт"

Вінницький гурт «Очеретяний кіт» повноцінно презентував свій новий «Демидівський альбом» на свято Водохреща.

Влітку «коти» на 5 днів покинули метушню міста і гармонійно поєднали сільський відпочинок із записуванням пісень. Поїхали у село Демидівку Жмеринського району і там, у простій сільській хаті, створили імпровізовану студію. Так і народився «Демидівський альбом». А от презентація його відбулась минулого тижня, на Водохреща.

Учасники гурту зізнались, що у сільській хатині творчий процес відбувався абсолютно несвідомо. Взагалі, записати альбом у селі було мрією «котів». Бо, за їхніми словами, у кожного українця є своє тяжіння до села. Воно виходить ізсередини. І лише там можна відчути свободу, по-справжньому відпочити, плідно попрацювати.

Такою агітацією повернутися до барв і приємностей сільського життя пройнята кожна композиція з нового альбому. Музиканти переконані, що метушня міста не так часто дозволяє знайти час для таких творчих справ. Для тих п'яти літніх днів у Демидівці «Очеретяний кіт» готувався близько двох місяців. Саме Демидівка надихнула гурт на створення декількох пісень, зокрема «Окіл рову» і «Табу».

– Купити свою хатинку в селі і жити там — це мрія класична, і її можна здійснити, — розповіли учасники гурту вінницьким інтернет-виданням. — Свобода та відсутність сусідів зіграли свою роль. Демидівка — це ідеальне місце для нас. Це — наша антикризова ідея створення музичного продукту.

Адже сьогодні випускати альбом невигідно, всі видавці сказали дружно «ні». Ми намагаємося потроху самі дістатися слухача, маємо сторінки у соціальних мережах, а ще дуже сподіваємося, що завдяки нашим друзям контакт зі слухачем стане тіснішим, якіснішим і яскравішим.

Єва ОСТРОВСЬКА
3.02.2010

Оригінал

Немає коментарів:

Дописати коментар