пʼятницю, 25 березня 2016 р.

Велика мандрівка "Очеретяного Кота"

ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»
Цього тижня музиканти з «Очеретяного кота» представили у Києві альбом-книгу «20 кроків». Крім авторських композицій і народних пісень, новинку доповнює серія есе. «У текстах — історії створення наших пісень, що характеризують ідею «Очеретяного кота», — розповідає Роман КРІЛЬ, лідер гурту. — Компакт-диски зараз ніхто не слухає — їх можна просто дарувати як пам’ятку про імпрезу, що відбулася. А тут ще є книжка. Біля текстів ми розмістили фотографії і картини, роботи наших друзів-художників, у яких вони показали, як відчувають певні пісні». Есе писали самі музиканти, а вичитував їх відомий письменник Тарас Прохасько.
Незабаром «Очеретяний кіт» вирушає у мандрівку 20-ма містами України. Насамперед це будуть обласні центри, зокрема Львів, Харків, Одеса, Луцьк, Запоріжжя. «Якщо вже станцював — маєш вклонитися. Цілісна робота над альбомом враховує і його розповсюдження, — усміхається Роман Кріль. — Тому ми вирушаємо з концертами країною. Причому нашими майданчиками будуть не клуби, ресторани та кав’ярні. Сподіваюсь, у нас вийде виступити в інститутах, можливо, у середніх навчальних закладах. Тобто представити наш продукт талановитій молоді». А підтримує музикантів у їхніх нових проектах давній партнер «Дня» — ТОВ «Аквасервіс», зокрема заступник директора компанії Олександр Юрков.
Узимку цього року артисти їздили сходом України — як учасники волонтерського мистецького об’єднання «Музбат». Серед іншого, «Очеретяний кіт» виступав у Авдіївці, Красногорівці, Мар’їнці, Нетайловому Донецької області. Музиканти обіцяють, що продовжать створювати культурне середовище у Донецькій і Луганській областях.
«Сьогодні «Очеретяний кіт» — це еклектика. Така собі «суміш пластівців», — розмірковує Роман Кріль. — Довгий час ми займалися фолковою музикою, і це не могло не вплинути на нашу творчість. Також була можливість розвиватися у джазі й блюзі, які дали елементи західної, американської культури. І ще, зараз «Очеретяний кіт» — це атмосфера».
Марія ПРОКОПЕНКО, «День»

Оригінал

Немає коментарів:

Дописати коментар