четвер, 14 липня 2011 р.

Очеретяний кіт, Домплот і "Ніч поезії"

Регулярно натрапляю на ремікси та нові обробки старих пісень, що записані Володимиром Войчишиним. А останнім часом з'явилося кілька треків, у назві яких стоять імена самого Войчишина, Миколи Доляка і Сашка Суханова. Результат їх спільної роботи дуже цікавий і я вирішив запитати Володимира про його експерименти:

- Володимире, хотів тебе запитати про твої власні обробки пісень. Наскільки я бачу у тебе вже досить багато власних обробок. Чи є в тебе план зробити з цих пісень якусь збірку - хоча б віртуальну, так би мовити "точку відліку", чи це просто спосіб підтримувати себе "у формі"?

- Мої обробки різних пісень - це, радше, експерименти, існує й невелика збірка, яку я поповнюю, з умовною назвою "Войчишин в очереті". Можеш подивитись в моїх аудіозаписах вконтакті.
Зараз активно працюю над новим проектом, що постає на уламках гурту "ДОМПЛОТ", потрошки робимо "Очеретяний кіт", в планах є напівелектронний проект з Сашком Сухановим (1999 року записали спільно альбом "Манія"), Миколою Доляком та іншими. Кілька пісень можеш знайти на моїй сторінці.

- Ти кажеш "Робимо "Очеретяний кіт" - таке відчуття що пропущено слово "проект"? Взагалі у вас багато власних проектів - "Пароми", "Сурікати", у тебе з'явився "ДОМПЛОТ". Чим є сьогодні "Очеретяний кіт" - це гурт-трансформер, що включає у себе інші проекти, чи він теж став одним з проектів?

- "ДОМПЛОТ" - не мій проект, більше того, у тій формі, в якій він існував, його немає. Фронтмен гурту - Микита Щур, гітарист Олег Прокопчук і я зараз працюємо над записом, що з цього вийде, як це буде називатись і хто до нас приєднається - невідомо. Окрім Микитиних пісень будуть представлені, зокрема, деякі композиції Анатолія Секретарьова, Романа Кріля та інших подільських авторів.
"Очеретяний кіт" сьогодні - умовно кажучи, віртуальний проект, але коли з'явлється можливість концертної діяльності - гурт стає реальним.
У вересні "Очеретяний кіт" братиме участь у "Ночі Поезії" на міжнародному літ. фестивалі в рамках форума видавців у Львові, не виключено, що проїдемося нашим улюбленим маршрутом по Західній Україні з традиційно благодійним туром.

Ну що ж, проекти дійсно дуже цікаві, я бажаю Володимиру щоб усі його плани і плани його колег здійснилися. А ми будемо чекати на нову музику і нові пісні.

Артем Каменщиков, "Очеретяний блог"

Немає коментарів:

Дописати коментар