понеділок, 24 січня 2011 р.

Учасники гурту "Пароми": "Ми просто в шоці від полтавської публіки"

У Полтаві у мистецькому кафе „Сто доріг” відбувся концерт подільського гурту „Пароми”. Під час виступу звучали як драйвові заводні композиції, так і душевна музика. У складі колективу виступали Роман Кріль (вокал, гітара), Микола Доляк (вокал, гітара, флейта, піаніка), Андрій Войтюк (перкусія).

"У ваше місто ми завітали вже утретє. Цього разу, на відміну від попередніх, приїхали майже у повному складі, не взяли із собою тільки басиста. Часто рентабельність концертів не дуже відповідає можливості виступати всьому гуртові. Щиро дякуємо полтавській публіці, від якої ми просто в шоці. В інших містах слухачі поводять себе якоїсь інертно, а тут люди такі класні, танцюють, веселяться від душі. Не було бійок, що також добре", - розповів лідер «Паромів» Роман Кріль.

Цікаво, що «Пароми» - це проект, який був створений на базі кількох гуртів, серед яких «Очеретяний кіт», «Запаска», «Подільські сурікати», «Пропала грамота». За словами Романа Кріля, їхній гурт бореться за слухача хорошої музики та «культуру ходження на концерти». Ось як це пояснює виконавець:

"Часто від людей можна почути: «Україна гине, я за неї можу випити два літри горілки без закуски, можу пропити за чотири дні зарплату, стипендію». Коли у них запитуєш, як ви дивитесь на те, щоб сходити на концерт і послухати хорошу музику, вони відповідають: «А скільки коштує квиток? 30 гривень? Та ви що! Я це вже слухав». Хочеться, щоб любов до України вимірювалася не лише кількістю випитого, а й рівнем розвитку культури, носіями якої є музиканти й літератори, які повинні за щось виживати, тож, якщо вам подобається музика, ходіть на концерти".

Музика «Паромів» звучить у стилі мазахата, що з'явився на основі перетину двох культур - американської та української. "Хата-мазанка - це міцний український символ, але саме слово «мазахата» схоже на неформальний американський еквівалент. Енергію американського світу і змістовність нашого ми об'єднали в одну систему, от і вийшов такий своєрідний стиль. До речі, я й сам живу в хаті-мазанці у селі Демидівка", - пояснив Роман Кріль.

Жанрова тематика музичних композицій гурту - різноманітна. Є пісні-історії, -есе, -контрасти.

"Ми часто мандруємо по містах України. Якась людина, стара чи молода, щось розповідає. Ми записуємо, потім з того, що записали виходить непогана пісня. Серед них - «Сусід», «Кіномеханік», «Человек у дороги». Любимо приїжджати у Полтаву. Сподіваємося, що наступний наш візит у ваше місто - не за горами" - розповів вокаліст.

Автор: Олесь Коцур
24.01.2011
Оригінал

Немає коментарів:

Дописати коментар