неділю, 22 лютого 2009 р.

Анонс вистави «Піфагор» від гурту «Очеретяний Кіт»

Розповідає Роман Кріль, лідер однойменного гурту.

Очеретяний Кіт на MyRadio

По свіжим слідам хотілося б мені поділитися враженням від першої спроби зробити музичну виставу, у виконанні гурту «Очеретяний кіт» в київському клубі «Бочка», на Воровського 24. У чомусь це було «першим млинцем», тобто лаж вистачало, на мою критичну думку, від звуку до виконання. Але українська музична вистава, від фахівців непоганого рівня, українською мовою, з сьогоденними героями та певною філософією, як явище досить рідке. Робоча назва проекту - «Піфагор». Геть не українське ім’я, але це символ структури, яка зрештою може стати містичним блуканням (для тих хто знає історію оригінального Піфагору).

У нашого Піфагора є два товариши: мисливець Толя (альтернативний символ долання мети - певна жертва приноситься завжди для результату) і шляхтич-мандрівник Георгій (символ філософсько-емоційного споглядання світу, він вчитель за фахом). Кожен окремо непогано виживає в сьогоденні, але їхня природа чи призначення в тім, щоби створити щось разом. У команді їх найкраща реалізація. Можна пожартувати на тему трансформерів, роботів, що коли гуртуються в один механізм, стають мегакрутим чуваком, для серйозних стратегічних задач. Долання мети це подорож до ріки, яку треба переплисти аби дістатися берегу (результату), подорож дає досвід та враження, човен - це знання, велика ріка - це потужний символ. Паралельно автор не втримався причепити корисні «патерни» для слухачів, наприклад ідея контрасту для роботи чи варіант вирішення родинного конфлікту. Все це побудовано на реальних подіях з деякими невеличкими змінами.

Доречі, на першу виставу і слухачі прийшли здебільшого адекватні, ті хто мовою комп’ютера має у сприйнятті певні «кодеки», їм не важко «відфільтрувати» деякі лажі і почути ідею та варіант рішення. Серед слухачів були такі відомі люди як: дівчата з гурту «Даха-Браха», хлопці з гурту «Гайдамаки» і інші. Ми дякуємо їм за увагу, приємно для вас грати, друзі.

З виставою «Піфагор» Ви можете ознайомитись слідкуючи за оновленням новин на форматі «Український Хіт», частин буде 6.

Вистава «Піфагор», гурт «Очеретяний Кіт», частина 1

Повна презентація альбому-вистави відбудься на весні. В Інтернеті будуть два варіанти з текстом та без тексту автора (самі пісні).

Оригінал

Немає коментарів:

Дописати коментар