четвер, 24 березня 2016 р.

"Де б ми не грали, там згодом з'являються гарні дівчата" - "Очеретяний кіт" відзначив 20 років

20 років відсвяткував вінницький гурт "Очеретяний кіт". Ювілейні концерти відіграли 23 та 24 березня у столичному ресторані "GFB". Презентували диск нових пісень "20 кроків".
"Одного разу я пішов до київського зоопарку. Побачив там сумних поневолених тварин у клітках. Раптом підійшов до очеретяного кота. Це була єдина там тварина з живим, трохи шаленим поглядом. Здавалося, готова розвести грати, щоб вирватися на волю", - про походження назви колективу розповідає його засновник Костянтин Бушинський.
Створив гурт разом із гітаристом Романом Кролем. Згодом переїхав до столиці і залишив колектив. Сьогодні, крім Кроля, до основного складу "Очеретяного кота" входять флейтист Микола Доляк та басист Володимир Войчишин. Виконують авторські та народні пісні у власній обробці. Кажуть, їхній стиль найбільш наближений до лаунж-музики.
"Протягом 20 років нам вдалося зберегти психологічну цілісність, - говорить вокаліст і лідер гурту Роман Кріль. - Ми стали ближчими за ці роки. Єдине, що раніше могли грати увесь час. А зараз - хіба що на репетиціях, вечірках.
Ми завжди були просто фанатами грати і грати. Нам подобалося, що де б ми не грали - зависаємо. А згодом з'являються гарні дівчата. І це вже достатньо прикольно. Пестить твоє самолюбство.
Ми стали гуртом-фестивалем. Несемо подільську пісню від подільських авторів. У селі Демидівка за 25 кілометрів від Вінниці створили свій фестиваль "Демидівські вихідні". Гостям є де "вписатися". Дехто приїздить з наметами. Така собі комуна вихідного дня. Самі собі готуємо, можна посидіти на водоспаді, у річці скупатися, піти в ліс".
На концерті музиканти виконали пісні з нового альбому. Із запрошених гостей виступили столичні "Гайдамаки". Послухати виконавців прийшли співачка Тоня Матвієнко, казкар Лірник Сашко, екс-нардеп Олесь Доній, "свободівець" Андрій Іллєнко. Після столичного концерту "Очеретяний кіт" вирушить у тур 20 містами України.
Оригінал

Немає коментарів:

Дописати коментар