вівторок, 10 квітня 2012 р.

Подія року від "Очеретяного кота"

Отже, "Очеретяний кіт" записав нове відео... Ні, краще - зняв відеокліп... Все одно не те.
Краще дивіться самі:



Роман Кріль: "Вашій увазі прем'єра маленької чумацької історії-медитації, за мотивами народної пісні "Зішла зоря".
у виконанні Тоні Матвієнко та «Очеретяного кота». Намалював цю історію козак Сашко Даниленко. Музичний дизайн Володі Войчишина. Склад музикантів: Андрій Войтюк (барабани), Володимир Войчишин (бас та музичний дизайн), Микола Доляк (піаніка), Роман Кріль (гітара,вокал,ідея проекту).

Хто захоче мати собі цей мультик (дітям показати, на старості згадати ))) качайте з ex.ua (здається ще трошки лишилося)))".

Володимир Войчишин: "(Це) спільна робота з Тонею Матвієнко та аніматором Сашком Даниленком. З майбутнього альбому українських народних пісень зі спеціально запрошеними виконавцями".

На сторінці події "ВКонтактє" пишуть про історію створення мультику таке:
Якось грали ми з Миколою концерт в Харкові. І прекрасна Катруся Галат (на той час хазяйка "музичної" квартири "Тмін"), запропонувала виступити на місцевому радіо. Чом би ні. Так ми познайомились з журналісткою та поетесою Галинкою Бабак.. Далі було багато цікавого і навіть по телефону вигадували сценарії для «вечірньої казки» на місцевому ТБ. А заставку-мультик робив козак на ім’я Сашко Даниленко. Малював звірят та дивні персонажі."

Послухав козак Сашко Даниленко пісню, і негучно мовив:
"Загартований степовим вітром, пекучим сонцем і суворим морозом, простує своїм нескінченим шляхом чумак. Неквапливі та впевнені кроки вола і тихий рух хмар занурюють мандрівника глибоко у свої думки. Наче крізь сон, бачить він увесь свій життєвий шлях. Подібно до риби, пливе чумак за течією річки часу. Інколи він повертає проти течії, аби згадати минуле. Занурючись все глибше, він розуміє, що перетинає кордон, за яким закінчується звичний світ".

І було їм видіння: легенькі мов пір’їнка воли падають з неба і небесної краси голос співає... І спитали вони голос... Хто б ти не була, з’явися очам. І вийшла у сяйві і інших голлівудських спец ефектах, гарна прегарна дівчина.. Переглянулися лабухи. І впав на коліна отаман.
-О Богине, чи не погодилася б ти заспівати з нами пісню українську?
-А ви хто хлопці? – питає дівчина.
- Ми «Очеретяні коти»... на заробітках з Вінниці. Їдемо до Крижополя концерт благодійний грати.. Правда у нас таке відчуття,що ми тільки і граємо благодійні концерти, бо грошей поки не заробляли )))
- Заспівайте,- каже дівчина.
І вдарили по цимбалах, і дули по трембітах і заспівали лабухи.
Очі прикрила дівчина і підхопила чарівним голосом пісню. І шепоче трембітар Микола
- Отамане, врубай запис скоріше!
Це нестара легенда про те як «Очеретяні коти» заспівали пісню з Тонею Матвієнко.

На "очеретяній нараді" староста підписав наказ про американський "макар" інтриги, щодо прем'єри анімаційної стрічки Сашка Даниленко "Зійшла зоря" за мотивами однойменної народної пісні у виконанні Тоні Матвієнко та гурту «Очеретяний кіт».
Все буде чотко ! (але помірно)))

Подія на фейсбуці.

1 коментар: